Perhokalastajamme Janne Heikkinen on valittu Eduskuntaan

Janne Heikkinen, Oulun Seudun Perhokalastajat r.y.:n hallituksen jäsen on valittu Eduskuntaan. Yhdistys onnittelee!

Jäsenemme Janne on ollut jo yli 10 vuotta ja huolehtinut raha-asioidemme lisäksi jo pidempään erityisesti perhokalastuskilpailujen ja nuorisotapahtumien organisoinnista. Janne (28) on yhteiskuntatieteiden maisteri ja Oulun kaupuginvaltuutettu.

Puoluekannasta riippumatta ja etenkin kalastuksen harrastajina voimme valtaosin yhtyä Jannen kannattamiin virtavesien kalastoa koskeviin vaaliteeseihin (viitt. Virtavesivaalit.fi -vaalikone).

Virtavesivaalit -perusväittämän mukaan ”kaikki vaelluskalakantamme ovat hätää kärsimässä, eikä kalastusmatkailun potentiaalista pystytä nykyisellä vesilainsäädännöllä hyödyntämään kuin murto-osa. Vesilaki on vanhentunut energiapolitiikan osalta, sillä se mahdollistaa vesistöille ja kalakannoille haitallisten, energiantuotannon kannalta merkityksettömien vesivoimaloiden toiminnan jatkumisen.”

Janne on luvannut tukea mm. seuraavia tavoitteita: vesilain uudistus tulevalla hallituskaudella, jotta vaelluskalojen ja muun vesiluonnon elinvoimaisuutta voidaan tehokkaammin edistää; pienvesivoimaloiden (< 5 MW) toiminnan hallittu alasajo; vesivoimaloidemme voimassa olevien kalatalousvelvoitteiden ajanmukaistamisen tehostaminen; voimaloiden vanhojen istutusvelvoitteiden muuttaminen kalojen luontaista elinkiertoa tukeviksi toimenpiteiksi, viranomaispakkokeinojen soveltaminen voimassa olevien kalateiden rakentamisvelvoitteiden toteuttamiseksi ja että vaelluskalojen palauttaminen säilyy myös tulevan hallituksen kärkitavoitteissa.

Toivotamme Jannelle menestystä!

Vinkkaa kaverille:Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook