Suurin kala -kisa 2021 tulokset

Suurin kala -kisan vuoden 2021 tulokset.

Harjus

Marko Junnonaho, Harjus 1,235kg ja 55cm. Saatu Poroenolta 16 heinäkuuta.

Kimmo Ranta, harjukset, Lätäseno, perhona zonker. ” laitettiin suolaan ja siitä sitten savustuspönttöön… Oli niiiiiin suunmyötäistä kun vaan olla voi… ”

Tuukka Järvenpää, harjus 54 cm, 13.7.2021 #10 bivisible pinturilla. Paikkana käsivarren erämaa.

Tuukka Järvenpää, harjus 54cm, 16.7.2021. Hopeatinseli, käsivarren erämaa

Heli Hongisto, harjus 54cm, Heinäkuussa kalareissulla käsivarren erämaassa onnistuin nappaamaan kolme ennätysharjusta, joista kaikki olivat mitaltaan 54cm. Enkkarit paukkuivat heti reissun alussa, eli kaksi ensimmäistä harjusta sain 12.7. ja kolmannen 13.7.2021. Kaikki kalat CR, pinnan alta väkäsettömiin koukkuihin sidotuilla hyönteisjäljitelmillä. Alkureissusta hapuilin haavittamisen kanssa ja saattoipa siinä kalakavereiden jännitysmomenttikin nousta – erämaan seesteisen rauhoittavista tunnelmista huolimatta. Loppureissua kohden omakin pulssi jo tasaantui kun oikeaoppinen tekniikka alkoi löytyä!

Taimen

Mikko Huusko, Taimen 63 cm ja 64 cm, Ruotsi, Pietun pupa. Luin joskus Vapaa-ajan Kalastajasta jutun Pietun pupasta. Perho näytti samantien ottipeliltä ja tein niitä rasiaan 10 kpl. Mainitsin kavereille ennen reissuun lähtöä, että tähän perhoon on luottoa ja se myös tulisi saamaan runsaasti peliaikaa.

Iltapäivällä muutamien hyvänkokoisten harrien väsyttelyn jälkeen jysähti kunnolla.

Tunsin heti, että nyt on hieman isompi kaveri siimanpäässä. Olin kuullut päiväunien aikaan muutaman kunnon mosahduksen teltan kodalla joelta ja mietin, että tämä sen täytyy olla.

Pitkän taistelun jälkeen taimen rantaan ja kaveri nosti sen haaviin. Todella pulskassa kunnossa oleva 63 cm taimen.  Taisi olla pisin vääntö kalan kanssa oman uran aikana.

Jatkoin kalastelua alkuillasta vajaan kilsan päässä teltalta ja taas vapa taipui. Kaveri huomasi väsyttelyni muutaman sadan metrin päästä ja lähti tulemaan apuun. Ensin kala tuntui pienemmältä, mutta vei välillä pohjiakin niin pitkälle, että pelkäsin sen jo karkaavan alla olevaan isoon koskeen, jonne en olisi voinut kahlata perään välissä olevan sivuhaaran takia, eikä sitä siinä koskessa olisi muutenkaan olisi mielestäni ollut mitenkään mahdollista pidellä. Sain kalan kuitenkin aina takaisi lähemmäs ja lopulta kaveri nosti haaviin.

Tällä kertaa 64 cm, mutta hieman ohuempi tapaus.Molemmat kalat pääsivät jatkamaan sukua.

Ei ollut turhaan kehuttu Pietun pupan toimivuutta. Kavereille pistin viestiä, että voiko eurojaakon ja loton saaha samana päivänä. Ei kuulemma onnistu. No siltä se kuitenkin tuntui!

Markku Mustonen, taimen, + 60 cm. Koutusjärvi, Pello. 18.8.2021 ilta.

Kelluntarenkaalla paikkaan tutustumassa opastoiminnan merkeissä.

Keli ei ollut paras mahdollinen, kylmää ja sateista, kuitenkin suhteellisen tyyntä. Pintakäyntejä oli harvakseltaan. Ensin iski iso ahven hopeatinseliin mutta hetken päästä tulikin luokkaa rajumpi otti samaan tinseliin. Syöksyt olivat pitkiä ja välillä kala juroi syvällä. Ottipaikka oli syvänteen päällä. Lopulta taimen antautui haaviin. Nopea käyttö renkaan mittanauhan päällä ja C&R.

Yksin en alkanut kikkailemaan kuvauksen kanssa.

Tuukka Järvenpää, taimen 60 cm, 14.7.2021. Tumman muddler-streamerin kelpuutti. Samalla perholla puoliso nappasi toisen samankokoisen hetkeä myöhemmin. Paikkana käsivarren erämaa.

Heli Hongisto, taimen 60 cm, 14.7.2021. Käsivarren erämaasta saatu 60cm järvitaimen. Koskiosuuden loppuliuku, jossa taimen nappasi tummaan streameriin. Pirteä kala, joka tarjosi hyvät kyydit.

Jani Vipusaari, Taimen 58 cm, Taimen otti ranskalaistekniikalla tarjottuun pinkkiin squirmy worm matoperhoon pienellä 5 metriä leveällä joella Finnmarkissa

Joni Ruokamo, Taimen 56 cm, heinäkuussa Norjasta

Lohi

Juho Ylitalo, lohi 80 cm, Simojoki, musta perho

Siika

Tommi Junnonaho, Siika 56.5 cm/1725 g. 13.7.2021. Norjaan oli tarkoitus mennä, mutta koska korona, jäimme kotimaan puolelle. Monen mutkan kautta päädyimme Käsivarteen kalastamaan vajaa viikon reissun. 

Tuulisista keleistä huolimatta sain useita hyviä siikoja ja muutamia harreja. Pintaperhokalastuksen ihannekelejä ei juuri viikon ajalle sattunut, yhtä lyhyehköä hetkeä lukuun ottamatta.  Tämä ensimmäisen kalastuspäivän siikaisomus otti jokisuulta isohkoon Ylämaan oranssikupariin. Siinä melkoisessa tuulessa virtavedessä oli hyvin mielenkiintoinen pitää kelluntarengas aisoissa samalla siikaa väsyttäen.

Janne Heikkilä, siika 55 cm, Utajärven Valkeinen, Musta Leech

Hauki

Sami Holappa, hauki n. metriluokkaa, 26.6.2021, Kaitajärvi, Ranua. Perhona tais olla joku pieni särki-imitaatio. Äkäinen mökkijärven juhannustanssittaja.

Mikko Lehtola, hauki n. metriluokkaa, 18.9.21 pieni järvi kainuussa. Perho pienehkö nelli väreihin sidottu buktailtinseli. (kuva Sami Holappa)

Vinkkaa kaverille:Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook