Suurin kala kisa 2022

Tässä perinteiseen malliin kuvia ja tarinoita OSPK:n jäsenten kauden 2022 kalastuksiin ja saaliisiin.

Kalalajit ovat aakkosjärjestyksessä.

Lohi

Ohto Mäläskä: Lohi 93 cm. Finnmark, elokuun alkupuoli. Ottiperhona luotettava Green Monkey

Matti Rautio: Lohi, 90 cm. Tornionjoki. 16.6.2022. Perho: 1/2-tuuman kuparille sidottu Pahtakorva.

Matti Rautio: Lohi 82 cm. 13.10.2022, Tay-joki, Skotlanti
Perho: 3/4-tuuman kuparille sidottu Oranssi Tecnomonkkeri
Kaudenpäätösretki ylämaille, erinomaiset sattui olosuhteet.

Oranssi Tecnomonkkeri

Samuli Tursas: Lohi ei mitattu eikä punnittu, mutta olisiko ollut n. 8 kg. 23.7. klo 19.50, Alta, Sautson kanjoni. Perhona nopeasti stripattu Sunray. Kala nappasi takana näkyvästä montusta. Oli kolmas tärppi n. 5 min sisällä, kun yhtäkkiä keli muuttui ukkostavaksi.

Meritaimen

Juho Ylitalo: Meritaimen 62 cm. Byske-joki, toukokuu.

Se perinteinen toukokuun aloitusreissu Byskejoelle. Vuoden ensimmäinen heitto kahden käden vavalla ja itselle ensimmäinen meritaimen 62 cm. Perhona Silver Wilkinson. Ei tavoitekala, mutta hieno kauden aloitus. C&R.

Siika

Sami Holappa: Siika, 50 cm 18.6.2022, Valkeisjärvi, Utajärvi.
Siikaliitsi #14 jigikoukussa
Oli ihan mukava siikakesä taas valkeisella.Sain siikoja varmaan joka reissulla, mutta tämä ensimmäisen reissun siika jäi kesän suurimmaksi. Siikaliitsi pelasi koko kesän, niinkuin aina.

Sorva

Mikko Pyhtilä: Sorva, ei mitattu (suurimmat jotain +/- 20 cm), Orivesi, heinäkuu. March Brown -perho.

Työreissun yhteydessä oli aina välillä aikaa laiturikalastukseen. Rantakaislikossa kävi kova kuhina ja sieltä löytyi itselleni uutena tuttavuutena sorvia. Vähän työlästä kalastusta oli, kun takana oli rantapusikko ja heittopaikkana kaislikko. Mutta upeita punaeväisiä särkikaloja olivat nämä.

Säyne – säynävä

Heli Hongisto: Säynävä 40cm, liitsillä. Pudasjärvi, Iijoki

Säynävä on voimakaspotkuinen kala ja sitä myötä nostattaa perhosiiman päässä mukavasti adrenaliineja. Tämä ketterä ja varsin liukas yksilö ei viihtynyt kuvissa, joten pääsi haavituksen ja mittaamisen jälkeen jatkamaan matkaansa. Kuten kuvista käy ilmi.

Mikko Pyhtilä: Säynävä, ei mitattu, perhona ”Milchwagen” minitinseli. Raahen saaristo kesäkuun helteillä.

Kaunis helteinen kesäpäivä, soudettiin lasten kanssa kallioiselle pikkusaarelle, jossa toisella laidalla saarta lapset uivat ja minä toisella laidalla kalastelin. Mukava tärppi. Vilkas kala ei meinannut suostua haavittavaksi vaan sen sijaan itse luistelin liukkailta kiviltä polvilleni veteen ja kalan niskaan. Kummallekaan ei käynyt pahemmin. Lapsi nappasi sitten kuvan kalasta.

Taimen

Sami Holappa: Taimen, 73 cm. 3,4 kg. 13.8.2022, järvi Norbotten, Ruotsi. Siikaliitsi #14 jigikoukussa.

Muutama päivä tuli kalastettua tyhjää pohjoistuulessa, mutta sitten palkitsi kunnon nykäyksellä. 10 minuutin eestakas jumppaamisen jälkeen sain taiteltua mörököllin pieneen harrihaaviin. Rantaan päästyä mitta näytti, että nyt mentiin uusille kymmenluvuille taimen ennätyksessä. Tuskin tulen rikkomaan tätä koskaan. Kuvan räpsäsi Simo Reiniharju

Samuli Kirkkomäki: Taimen 67 cm. 22.7. n. klo 02.00 Norrbotten. Iski kosken niskalta isoon 15 cm Mustaan roikaleeseen. Parit kunnon rykäsyt otti ennen kuin antautui.

Vinkkaa kaverille:Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook