Suurin kala kisa 2017 tulokset

Harjussarja

Mikko Jämsä, 57,5 cm
Paikka: Naakajärvi, 8.7.2017
Perho: #12 vihreä nymfi
Paino: 1,8 kg
Muuta: ”Kalastus aloitettiin kaverin kanssa noin 9 aikaa ja jo heti ensimmäisen tunnin jälkeen kilon harreja pyöri haavissa ja käsissä ”liiaksi”. Tämä iso harri puraisi puolilta päivin vihreää 12 koukun nymfiä”

Markku Ojala, 54,2 cm
Paikka: Kiiruna, 3.8.2017
Perho: Vihreä pupa
Paino: –
Muuta: –

Ville-Antti Jaakkola, 51 cm
Paikka: –
Perho: –
Paino: –
Muuta: –

Sami Säily, n. 50 cm
Paikka: –
Perho: –
Paino: –
Muuta: –

Sami Holappa, 45 cm
Paikka: –
Perho: –
Paino: –
Muuta: –

Lohisarja

Ville-Antti Jaakkola, metrin lohi
Paikka: –
Perho: –
Paino: –
Muuta:-

Jari Moilanen, 96 cm
Paikka: 20.8.2017, Risfjorelva
Perho: Alumiiniputkeen sidottu n. noin 8 cm Sunray Shadow.
Paino: C&R
Muuta: ”Koko kesän (2,5 kk) yritin jallittaa Risfjordelvalla tiettyä, erään norskin kertaalleen koukuttamaa 102-senttistä. Isoimmaksi ”sivusaaliiksi” sain Langreietin poolista 96-senttisen nartun 20.8. Perhona oli alumiiniputkeen sidottu n. noin 8 cm Sunray Shadow. Yli 90-senttisiä tuli yhteensä kuusi, joista viisi 14.-20.8.-välisenä aikana. Lienee täysin sattumaa, että isommat kalat olivat karttaneet minua siihen asti ja että kaikki tömähtivät viikon sisään. Asiaan toki vaikutti se, että joki oli käytännössä tyhjä muista kalamiehistä ja sain vapaasti valita parhaat ottipaikat ja parhaan kellonajan. Noina päivinä en ylipäätään ollut kalassa kuin puolesta tunnista kahteen tuntiin. Kaikki em. viisi ottivat erilaisiin suhteellisen pieniin santikoihin (alle 8 cm, ja enimmäkseen pelkkään muoviputkeen sidottuna). Muuta: #8 vapa”

Pasi Jääskelä, 95 cm
Paikka: 13.6.2017, Kiiminkijoki, Suomi
Perho: Beiss Fluga Mösjöö Jääskelän omasta tuotannosta
Paino: 8,2 kg
Muuta: ”5 v uurastus palkittiin: ensimmäinen lohi ja ”heti” Kiiminkijoesta”

Matti Rautio, 90 cm
Paikka: 24.6.2017, Vuennonkoski, Tornionjoki
Perho: Banana Fly0,5 kuparitöötissä 8 cm siivellä.
Paino: –
Muuta: ”0,5 mm peruke, synkkä siima-oli muuten erinomainen ruokakala”

Ville-Antti Jaakkola, lohi vaan
Paikka: Lakselva
Perho: –
Paino: –
Muuta:-

Samuli Tursas
Paikka: Vestre Jakobselva, 8.8.2017 klo 20:00
Perho: #8 Pupu Tupuna
Paino: 6,0 kg. C&R
Muuta:” Ensireissulla Vestrellä. Kala nousi ensin pomperoon virran toiselta puolelta heitettynä mutta ampui pahasti ohi kun perho viisti. Tuntia myöhemmin kahlasin alhaalta yli ja pääsin heittämään paremmasta kulmasta omalle virran puolelle. Kala nousi heti ja iski vihaisesti Pupu Tupunaan. Melkoisen venkoilun jälkeen saatiin kala matalaan ja valokuvattavaksi, jonka jälkeen lähti ilman mittauksia jatkamaan matkaansa. Vapana oli #7 Sage X”

Jussi Lähdesmäki
Paikka: Repparfjordelvan Telegraf, elokuun alku
Perho: Sunray Shadow
Paino: 2,2 kg
Muuta: ” Sain sen Repparfjordelvan Telegrafista elokuun alussa ja se otti Sunray Shadow -perhoon heti, kun sen veteen sain. Sitä ennen olin heittänyt jo jonkin aikaa pintureilla tyhjää. Samaan Santikkaan tarttui heti perään samasta paikasta toinen kala, joka oli – tietenkin – paaljon isompi. J Se kuitenkin karkasi.Vesi oli korkealla, koska tuntureilla oli vielä elokuussa lunta vaikka kuinka paljon. Siksi kalastus poikkesi totutusta, eivätkä pinturit toimineet aikaisempien vuosien tapaan. Sain viiden päivän reissulla vain kaksi kalaa, mikä on keskimääräistä heikompi tulos. Toki 13 vuotta sitten käyty nollareissu on mielessäni niin traumaattisena muistona, että oli kahteenkin saatuun kalaan tyytyväinen. Seurueeseemme saatiin kuitenkin tänä vuonna kaikkien aikojen ennätyksemme, yli 10 kilon kala. Koko juttu: http://verkkolehti.jahdissakalassa.fi/en/magazine/11934/821829/lohta_repparfjordelvalta_1.html

Taimensarja

Samuli Tursas
Perho: #12 vihreä nymfi
Paikka: Rio Grande, Argentina. 12.3.2017 klo 21:50
Paino: 10 kg/22 lbs. C&R.
Muuta: ”Argentiinassa oltiin jahtaamassa uutta taimenennätystä ja siinä onnistuttiin. Reissussa meni kymppi rikki neljä kertaa, reissun isoin oli 26lbs ja minulla rekordiksi tuli 22lbs. Kaikenkaikkiaan saatiin ylös 27 taimenta, keskikoon ollessa noin 7-8kg. Ei voi muuta sanoa kuin että mahtavaa kalastusta ja uskomattomia kaloja. Ottiperhoina olivat tummat streamerit yöaikaan ja nymfit päivisin. Joki oli kovassa tulvassa ja muutamana päivänä kalastuksesta ei tullut oikein mitään. Mutta kun kala kääntyi otilleen niin meno oli kyllä melkoista. Vapana #7 Sage X”

Mikko Jämsä
Perho: Kultatinseli
Paikka: Naakajärvi
Paino: 2,5 kg/62 cm
Muuta: ”Kun isoja harreja oli saatu toistakymmentä per naama  oli aika siirtyä taimenkalastukseen. Kiersimme ahkerasti järveä ja vain harreja löytyi. kunnes kaverin orassiin katkaan iski taimen joka pääsi hyppiessään irti.Heitin samantien perukkeen päähän ison kultatinselin ja toisella heitolla vapa taipui ja kela surrassi 62cm ja 2.5kg taimen solahti haaviin”

Markku Ojala
Perho: Valko-Pinkki katkaperho
Paikka: Gotlanti
Paino: -/63 cm
Muuta:-

Haukisarja

Pasi Jääskelä
Paikka: Kiiminkijoki
Perho: Beiss Fluga Mösjöö Jääskelän omasta tuotannosta (jälleen, kts. Lohisarja)
Paino: 7,4 kg
Muuta: ”Tämän jälkeen perho joutikin sitten eläkkeelle”

Markku Ojala
Paikka: Korppoo, 24.10.2017
Perho:Valko-oranssi-schlappen
Paino: 5,86 kg
Muuta: –

Siikasarja

Janne Määttä, 66 cm
Paikka: Salalampi
Perho: –
Paino: 3 kg
Muuta: –

Ilkka Pirinen, 49 cm
Paikka: Järämä
Perho: Klinkki
Paino: oli
Muuta: –

Vinkkaa kaverille:Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook