Sertifioitua perhonsidontaa!

Juha Näppä on nimetty Fly Dressers’ Guildin viralliseksi ohjaajaksi

Englantilainen Fly Dressers’ Guild on nimittänyt Juha Näpän toimimaan FDG:n virallisena ohjaajana suomalaisille perhonsitojille, jotka suorittavat FDG:n Award Syllabus -koulutusohjelmaa. Näppä myös tarkastaa ja hyväksyy ensimmäisen, ns. pronssitason perhot.

Hopea- ja kultatason perhot lähetetään edelleen Englantiin tarkastettaviksi.

FDG:n edustaja Dave Taylor perusteli nimitystä sillä, että Juha Näppä on itse suorittanut koulutusohjelman kaikki tasot ja on jo toisen seuramme jäsenen Mikko Pyhtilän kanssa aloittanut suomalaisten sitojien ohjaamisen. Taylorin mukaan sekä FDG:n, että suomalaisten ohjelmaan osallistujien kannalta on sujuvampaa, että pronssitaso voidaan nyt ohjata ja valvoa alusta loppuun Suomessa.

FDG on voittoa tuottamaton yhdistys ja kurssin suorittaminen itsessään on maksuton. Järjestö toimii vapaaehtoisvoimin. Kurssitodistuksen saaminen edellyttää kuitenkin FDG:n pienen jäsenmaksun maksamisen. Jäsenmaksuun sisältyy sidontanäytteiden teon neuvonta ja arviointi, todistukset ja suoritusmerkki sekä jäsenlehti.

Vaikka ”diplomi” sinällään on hienoa saavutus, on tämän ohjelman merkittävämpi etu, kannuste ja motiivi – ehkä pakkokin – paneutua monipuolisesti sidotatekniikoihin ja erilaisiin perhoihin. Ehkä sen myötä lavenee myös saaliskohteiden ja tietysti varusteiden kirjo (samalla pitää siis varautua siirtämään lisää varoja ja aikaa toisarvoisista ajanvietteistä perhokalastukseen!?)

Juha ja Mikko ovat syksyn aikana ohjanneet torstaisin kerholla ja etänä pronssitason suoritukseen tähtääviä sitojia, jopa seuraamme kuulumattomia. Ohjaus etenee aina kultatasolle asti.

Seuran puolesta iso kiitos molemmille!

Lisää tietoa:

https://www.flydressersguild.org/

Vinkkaa kaverille:Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook